Què cal tenir en compte quan un treballador es desplaça a l’estranger?

 Dins el marc del Cicle de Gestió Empresarial que organitza l’Ajuntament d’Olot, el proper dijous 6 de març es tractarà de tot allò que cal que tinguin en compte les empreses que de manera puntual o continuada envien treballadors a l’estranger.

Cada vegada és més comú que les empreses desplacin a algun o alguns treballadors fora de l’estat Espanyol, els motius poden ser múltiples com per realitzar tasques comercials, obrir nous mercats, realitzar el muntatge o reparació d’una màquina o d’unes instal·lacions, treballar de forma temporal o no un establement permanent que l’empresa té en l’exterior…

Això implica un seguit de gestions i alguns tràmits que cal fer: Des de comunicar a la TGSS el desplaçament del treballador ,consultar si hi ha conveni entre l’Administració i el país de destí i assegurar-se a través de l’ambaixada si cal algun tipus de tràmit específic, a més de a nivell fiscal que cal valorar la possibilitat que el treballador desplaçat pugui aplicar en el seu IRPF la exempció  pels treballs realitzats en l’ estranger o alternativament el règim d’excessos que obliga a l’empresa de recalcular les retencions aplicades, a més de valorar la possibilitat que part dels rendiments obtinguts pels treballadors desplaçats puguin estar exempts.

Cal tenir en compte que cada país te unes normes específiques, per tant abans de realitzar qualsevol comunicació cal tenir clar el país de destí i els requisits que aquest exigeix per poder realitzar el corresponent desplaçament.

Des de l’Institut Municipal de Promoció de la Ciutat (IMPC) convidem a aquelles empreses interessades a participar-hi a posar-se en contacte a través de Telèfon al 972260152 o per e-mail carme.busquets@olot.cat , enviant les dades de contacte de la persona assistents i les de l’empresa. L’assistència és gratuïta però cal inscripció prèvia. També poden consultar la informació a través de la web: empresaaldia.olot.cat.

Recordar que aquest  projecte, coordinat per l’Ajuntament compta amb el suport d’un important grup d’assessories d’Olot que són qui aporten el coneixement sobre les diferents temàtiques que es tracten durant el Cicle. Les assessories col·laboradores són: Aulinas Assessors, SL, Assessoria Oliveras, SL, Compte 9 Consultors d’Empreses, SLP, Gabinet Permar, SL, Gestoria Castells, SL, Ribas-Alvarez Olot , SL i A.G Assessoria i Gestió Olot, SL (TAX)  i JiC Assessors, SRC.

 Àrea Empresa

Institut Municipal de Promoció de la Ciutat.